Read more: http://pr-blogger.com/add-a-floating-navigation-menu-bar-with-social-buttons-in-blogger/#ixzz2njBZQJgs expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

maanantai 13. lokakuuta 2014

Täydelliset chili-suolakurkut/ Perfect homemade chili-pickles

Kuten otsikkokin kertoo, onnistui elämäni ensimmäisten suolakurkkujen teko erinomaisesti; ihan itsekin yllätyin :D Valitettavasti julkaisen ohjeen hieman myöhässä tämän syksyn säilöntää ajatellen (tosin kai jostain kotimaisia kurkkuja vieläkin saa), mutta en uskaltanut päästää reseptiä ilmoille ennen makutestiä.

Viljelin kesällä kaikenlaisia vihanneksia, yrttejä ja juureksia pienessä rivitaloasuntoni pihassa ja avomaan kurkkujen sato onnistui niin hyvin, että päätin kokeilla suolakurkkujen tekoa. Itseasiassa suunnittelin maustekurkkujen tekoa, mutta järkytyin ohjeiden sokerin määrästä ja vaihdoin suolakurkkuihin. Tosin onhan sitä suolaakin reseptissä ihan kiitettävästi. Säilöntäliemen ohjeen hain netistä, mutta maustesekoituksen kehittelin itse osin oman maan antimista. Halusin kokeilla vähän erilaisia mausteita, joten käytin erityisesti aasialaisessa keittiössä käytettäviä makuja kuten inkivääriä ja chiliä. Mieheni ostaa usein himoitsemiaan Myrttisen valkosipulikurkkuja, mutta myös hän yltyi ylisanoihin näiden kurkkujen kohdalla, luultavasti itsekasvatetun chilin ansiosta.


Liemen sekoitussuhde:
1 l vettä
0,5 dl suolaa
1 dl etikkaa (esim. Rajamäen väkiviinaetikka)

Muut ainekset:
n. 1 kg (avomaan)kurkkuja
8-10 mustaherukan lehteä
n. 30 maustepippuria
n. 10 cm inkivääriä
3 kynttä valkosipulia
nippu tilliä
1 habanero (tämä oli todella! tulinen, eli miedompia chilejä kannattaa laittaa useampi)

+ Säilöntäpurkki, jossa ilmatiivis kansi (itse käytin 1,5 litran purkkia, suurempikin käy hyvin)

1. Pese purkki huolellisesti ja desinfioi esim. uunissa n. puoli tuntia 100 asteessa.
2. Pese kurkut huolellisesti.
3. Pilko inkivääri, valkosipuli ja habanero paloiksi (ei silpuksi, vaan selviksi paloiksi)
4. Kiehauta vesi ja lisää joukkoon suola ja etikka. Jäähdytä jonkin verran.
5. Asettele purkin pohjalle muumia viinimarjan lehtiä ja osa muista mausteista. Lado päälle tiivis kerros kurkkuja. Jatka näin kerros kerrokselta, kunnes purkki täynnä. Laita päällimmäiseksi viinimarjan lehtiä.
6. Kaada purkkiin jäähtynyt suolavesi, ja varmista, että kurkut peittyvät kokonaan.
7. Anna kurkkujen tekeytyä vähintään 3 viikkoa. Säilytä viileässä ja käytä vain puhtaita keittiövälineitä ottaessasi kurkkuja purkista.

Oletko säilönyt oman maan herkkuja tänä syksynä? Mielelläni otan esim. blogilinkkejä vastaan :)

///

It was my first time ever to make pickles from cucumbers that I grew on my own this summer. I also had different chilis growing so I decided to use them to spice up the pickles. Have to say, that they became perfect :)



Ingredients:
1 l water
0,5 dl salt
1 dl vinegar
~ 1 kg cucumbers
8-10 blackcurrant leaves
~ 30 allspices (peppers)
~ 10 cm ginger
3 gloves of garlic
a punch of dill
1 habanero (this was extremely hot!)

+ a big jar (~ 1,5 litres)

1. Wash the jar and disinfect in the oven (aorund 30 minutes in 100 Celsius)
2. Wash the cucumbers carefully
3. Dice the ginger, garlic and habanero to avarage size pieces
4. Boil the water and add the salt and vinegar. Cool it down
5. Put blackcurrant leaves and part of the spices to the bottom of the jar. Add a tight layer of cucumbers and then again new layer of spices and so on. Finish it with blackcurrant leaves.
6. Add salt-vinegar liquid to the jar and make sure the cucumbers will stay under the liquid.
7. Put the jar to cool place at least for 3 weeks. Always use clean kitchen utensils.

Have you been preserving something this autumn? If yes, please share your own recipes with me.

- Susanna

1 kommentti :

  1. Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta! Olet myös saanut vangittua ihanat syksyn sävyt kuviin!

    VastaaPoista