Read more: http://pr-blogger.com/add-a-floating-navigation-menu-bar-with-social-buttons-in-blogger/#ixzz2njBZQJgs expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

tiistai 20. toukokuuta 2014

Kotitekoinen inkiväärilimu / Homemade ginger ale

Olipa mukava Ravintolapäivä! Kokemus oli huippukiva ja Friday-tiimi tekee varmasti paluun myös elokuussa. Lauantaina ravintolapäiväkansa sai nauttia herkkujen lisäksi upeasta ilmasta. Helsingissä ainakin saatiin nauttia lähestulkoon hellesäästä. Lienee osin auringon ansiota, että iltapäivästä itse valmistamamme inkiväärilimu teki kauppansa ja loppui jopa kesken. Muutamat kyselivät valmistusohjeen perään, jonka jaankin nyt kätevästi blogin kautta.



Kotitekoinen inkiväärilimu

noin 500 g tuoretta inkivääriä
noin 5 dl vettä
3 (luomu) limeä
noin 2 dl sokeria

1. Kuori inkivääri ja pilko se pieniksi paloiksi. Voit myös halutessasi raastaa inkiväärin.
2. Pese limet huolella ja raasta kuoret ja purista mehu talteen
3. Lisää kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta, laske tämän jälkeen lämpötila alimmalle ja anna seoksen muhia noin 30 minuuttia.
4. Siivilöi seosliemi talteen ja anna jäähtyä huoneenlämmössä ennen siirtämistä jääkaappiin.

Tällä ohjeella syntyy vajaa puolilitraa "hyvin potkivaa" inkivääritiivistettä, jonka sekoitussuhde vaihtelee hieman maun mukaan 1:5 ja 1:3 välillä. Parhaiten tiivisteen jatkoksi sopii mielestäni soodavesi ja aavistus tuorepuristettua limemehua. Uskoisin tiivisteen toimivan myös drinkeissä makuaineena. Jääkaapissa tiiviste säilynee noin viikon. Jos haluaa valmistaa makeampaa ja paremmin säilyvää inkiväärisiirappia, tulee sokeria lisätä yhtä paljon kuin vettä.

Terveellisemmän version inkiväärilimusta saa kun korvaa sokerin hunajalla.

///

On last Saturday we participated the Restaurant Day and served this very refreshing homemade ginger ale. This lemonade will knock your socks off so be careful ;)

Homemade ginger ale

500 g fresh ginger root
5 dl water
3 lime fruits
about 2 dl sugar

1. Peel the ginger and cut it into small pieces.
2. Wash the lime fruits carefully and grate the lime rind and squeeze the juices.
3. Add all ingredients to a kettle and boil them for about 30 minutes, first few minutes with maximum  heat and then calmly.
4. Sieve the liquid and let it cool down. 

This ginger concentrate will preserve in the fridge for about one week. Mix about 1:5 to 1:3 concentrate to soda water and you'll have a nice refreshing cup of home made ginger ale. Add a hint of freshly squeezed lime for a twist. 

Cheers!

-Titta

1 kommentti :

  1. Inkivääri ja lime -kuulostaa todella toimivalta kombolta!

    VastaaPoista