Vaikka herään melko aikaisin myös viikonloppuisin, rakastan hitaita aamuja. On luksusta keittää rauhassa mutteripannulla kahvia ja ehkä leipoa jotain kahvin kylkeen. Tovi sitten pyöräytin hetken mielijohteesta skonsseja, jotka sopivat nopeina valmistettavina aamuherkuiksi oivallisesti.
Oheisten skonssien ohjeet löysin Olivia-lehden sivuilta. Gluteenittomilla vehnäjauhoilla ja sokerin korvaamisella hunajalla skonsseista on mahdollista saada hieman terveellisempi versio. Skonsseja valmistaessa kannattaa varoa liiallista veivaamista, johon itsekin näin ensikertalaisena sorruin. Mitä vähemmän sitkoa, sitä ilmavampia skonsseja! Skonssien kaveriksi sopii kahvin ohella vaikkapa mustaherukkasurvos ja rahka. Rentouttavia viikonloppuaamuja kaikille!
Oheisten skonssien ohjeet löysin Olivia-lehden sivuilta. Gluteenittomilla vehnäjauhoilla ja sokerin korvaamisella hunajalla skonsseista on mahdollista saada hieman terveellisempi versio. Skonsseja valmistaessa kannattaa varoa liiallista veivaamista, johon itsekin näin ensikertalaisena sorruin. Mitä vähemmän sitkoa, sitä ilmavampia skonsseja! Skonssien kaveriksi sopii kahvin ohella vaikkapa mustaherukkasurvos ja rahka. Rentouttavia viikonloppuaamuja kaikille!
I'm usually an early bird even on weekends but that doesn't mean I don't love slow mornings. Nothing is better than to wake up at sunrise and prepare a proper breakfast. A while back I baked these lovely scones to complement my morning coffee. The original recipe is from the Finnish magazine Olivia. These are not as fluffy as scones usually are. It might be the dough recipe – though I think the more likely reason for the flat shape is an excessive kneading of the dough (a mistake I made). However they still tasted very good. Next time I'll eat the scones with blackberries and quark, yummy! Relaxing weekend mornings for you all!
-Titta
Onpa kaunis ja houkutteleva kattaus!
VastaaPoistaKiitos! Kauniilla astioilla ja kukilla on tumpelommankin helppo onnistua! :)
Poista