Read more: http://pr-blogger.com/add-a-floating-navigation-menu-bar-with-social-buttons-in-blogger/#ixzz2njBZQJgs expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Gluteeniton mansikka-raparperi piiras / Gluten-free strawberry-rhubarb pie

Ihanat lukijamme! Pahoittelumme, että hiljaiselomme on kestänyt laittoman pitkään! Ilmeisesti raskas työvuosi vaati veronsa, mutta onneksi loman alku on jo tehnyt tehtävänsä :) Eilinen mansikkaretki Paattisille innosti leipomaan illalla herkullisia piiraita. Sain samalla käytetyksi loput raparpereista; kiitoksia vain naapurin rouvalle! Piirakkapohjan reseptin löysin Venlan blogista. Reseptillä voi toki tehdä perinteisen marjapiirakan, mutta mielestäni myös muffinivuokiin tehdyistä pienistä piiraista tuli kauniita tarjottavia. Piirakan kanssa maistuu myös vaniljajäätelö tai –kastike, mutta hyvää se oli ilmankin.



Ohje:
n. 8 muffinivuokaa
Pohja
125 g voita
1 dl intiaanisokeria
1 kananmuna
2,5 dl gluteenitonta kaurajauhoa (esim. Provena, saa ainakin supermarketeista)
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 prk vaniljarahkaa (oman maun mukaan mikä tahansa maustettu rahka)
1 prk maitorahkaa
200 g mansikoita
200 g raparperia
+ makeuden lisäämiseksi steviaa/intiaanisokeria tai enemmän maustettua rahkaa
+ mansikoita koristeluun

1. Täyte kannattaa valmistaa ensiksi, jotta taikina ei lässähdä. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
2. Pilko raparperi ja halutessasi mansikat sekä sekoita ne rahkan joukkoon. Raparperin ansiosta/vuoksi täyte ei ollut kovin makea, eli täytettä kannattaa maistella ja makeuttaa oman maun mukaan.
3. Siirry taikinan tekoon ja vatkaa vaahdoksi voi ja sokeri.
4. Lisää joukkoon kananmuna.
5. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää muun taikinan joukkoon kevyesti nostellen.
6. Jaa taikina muffinivuokiin ja painele taikina vuoan pohjaan ja reunoille.
7. Jaa täyte muffinivuokiin.
8. Paista uunin keskitasossa noin puoli tuntia.
HUOM! Anna piiraiden jäähtyä vuoissa, sillä lämmin piiras murenee helposti gluteenittoman jauhon takia. Koristele jäähtyneet piiraat mansikkaviipaleilla.


Dear readers! We are sorry that we have been away for a while. But now we are back in business and I want to share a nice and easy gluten-free pie recipe with You. Yesterday I was picking up strawberries with my friend and decided to make a strawberry-rhubarb pie. You can use the recipe to make one big pie, but I prefer these small cute pies instead.

Receipt:
8 muffin tins
Pie crust
125 g butter
1 dl unrefined sugar
1 egg
2,5 dl gluten-free flours, I used refined oat flours
1 ts baking powder

Filling
400 g (flavoured) curd  >
200 g strawberries
200 g rhubarb
> If You use unflavoured curd, use extra sweetener or unrefined sugar to add sweetness

1. Prepare the filling. Heat the oven to 200 celsius.
2. Chop rhubarbs and strawberries and mix them with curd. Taste the filling and adjust sweetness to Your own taste.
3. Prepare the dough. Whip up butter and sugar.
4. Add one egg to the dough.
5. Mix flours and baking powder together and add them carefully to the dough.
6. Divide the dough to muffin tins and press it to the bottom and sides of the tin.
7. Divide the filling to muffin tins
8. Bake pie around 30 minutes.
NOTE! Because gluten-free flours crumbles easily, let the pies cool before serving. Add strawberries before serving.

- Susanna

2 kommenttia :

  1. Hyvä idea tehdä pieniä leivoksia! Näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla, että tykkäsit ideasta! Itsekin pidin näitä kivana vaihteluna perinteiselle piirakalle :)

      Poista