Read more: http://pr-blogger.com/add-a-floating-navigation-menu-bar-with-social-buttons-in-blogger/#ixzz2njBZQJgs expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Parhaimmat paleo browniet ikinä! /// The best paleo brownies ever!

Gluteenittomaan ja sokerittomaan leivontaan hurahtaneena muutamat herkut ovat mielestäni jääneet vaille alkuperäisen veroisia vastineitaan, mutta ei enää! Porkkanakakku ja suklaabrowniet kuuluvat omiin suosikkeihini makeista leivonnaisista ja nyt näistä molemmista on löytynyt reseptit, jotka keräävät kehuja enemmän kuin viljaiset ja sokerilliset kanssasisarensa. Voi tätä ilon määrää! Tämä helpottaa myös juhlien ja illanistujaisten tarjoilujen suunnittelua, sillä nyt ei tarvitse enää erikseen miettiä gluteenittomia versioita (eikä tämän reseptin kohdalla myöskään maidottomia). 
  
Leivoin näitä brownieta ystävänpäiväksi, sillä meidän illanviettoon osallistuneista tytöistä yhdellä on todettu vilja-allergia ja muutama muu (itseni mukaan lukien) välttelee vehnää ihan vain oman hyvinvoinnin nimissä. Sokeriton leivonta nyt ilahduttaa aina kaikkia. Ja plussaa vielä siitä, että resepti on siis myös maidoton. Reseptin pohjana toimi Johanna Grönlundin Paleokeittio.fi blogissa julkaisema resepti, jota hieman tuunasin. Tässä se siis tulee, nämä ovat nimensä mukaisesti parhaimmat browniet ikinä. 

100g tummaa suklaata (joko kaupan 70% tai itse tehtyä raakasuklaata)
1 rkl kookosöljyä
0,5 dl hunajaa
3 kananmunaa
1 rkl kookosjauhoa
0,5 dl raakakaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl hyvälaatuista suolaa
150g bataattisosetta
puolikas banaani

 Pohja: 

1. Sulata suklaa ja kookosöljy vesihauteessa
2. Vatkaa hunaja ja kananmunat sauvasekoittimella/sähkövatkaimella vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi, ja vatkaa suklaa/kookosöljy vaahdon joukkoon   
3. Lisää bataattisose ja muussattu banaani vaahdon joukkoon 
4. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja vatkaa vaahdon joukkoon, massan tulisi olla hyvin sekoittunutta ja tasaista tässä vaiheessa   
5. Kaada massa sopivaan uunivuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla 
6. Paista 160 asteessa n.30-40 minuuttia uunin tehosta riippuen, tarkista kypsyys hammastikulla  
7. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa reunat tasaisiksi. Valmista pohjan jäähtyessä kuorrute  

Kuorrutus:

1 iso, kypsä avokado
0,5 dl raakakaakaojauhetta
1 tl vaniljajauhetta
4 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 rkl kookosöljyä

1. Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. Maista ja lisää makeutusta, vaniljaa, ym. tarvittaessa.
2. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle, koristele esim. kookoshiutaleilla/pähkinärouheella ja leikkaa pieniksi neliöiksi.
3. Nauti hyvällä omallatunnolla ja onnellisella mielellä. (Ja jää odottelemaan sitä porkkanakakun reseptiä) ;) 

 /// 

I've been really interested about this "new generation" baking, where you don't have to use flour, sugar or milk to make your treats sweet and delicious. These are also really neat and easy when you're planning to prepare something for the party or some treats with the evening tea, 'cause now you don't have to make the gluten-free pastries separately. I made these paleo brownies for our Valentine's Day social with the girls and the first comments were, well, "these taste even better than the originals". So I warmly recommend you to try. Enjoy!

100g dark chocolate (either 70% from the store or self-made raw chocolate)
1 tbsp coconut oil
3 tbsp honey
3eggs
1 tbsp coconut powder
3 tbsp raw chocolate powder
1 tsp vanilla powder
1 tsp baking powder
1 tsp salt
150g sweet potato puree
half banana

Base:

1. Place the chocolate and coconut oil in a stainless steel bowl and place it over a pot of hot water and let them melt.
2. Whip the honey and eggs together until they form a light and smooth foam, blend the chocolate/coconut oil with the whip. 
3. Add the sweet potato puree and tossed ripe banana.  
4. Mix all the dry ingredients together and blend with the whip until it's all combined and kind of turn into a mousse.  
5. Pour the mousse dough into a pan, covered with greaseproof paper.  
6. Bake for 30 to 40 minutes in a preheated oven. 
7. Cut the sides and let it cool before covering with the topping.  

Topping: 

1 big, ripe avocado
3 tbsp raw cacao powder
1 tsp vanilla powder
4 tbsp honey or agave syrup
1 tbsp coconut oil 

1. Blend all the ingredient together and process until it is all combined and turns into a smooth mousse.
2. Pack down the topping on top of the base and decorate the goodness with sprinkle of coconut or nuts and cut into small pieces.
3. ... And you'll be in for a treat <3 

- Sonja

4 kommenttia :

  1. Pakko testata näitä pian, koska browniesit ovat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. <3 Äsken söin viimeisen palan ja aloin juuri suunnitella seuraavaa sopivaa tilaisuutta, mihin näitä voisi tehdä. :)

      Poista
  2. Kun resepti alkaa levyllä tummaa suklaata, ei varmastikaan ihan kämäiset browniet ole tiedossa! Hehe, leikki sikseen - kuulostaa herkulliselta. Bataatti- tai kurpitsabrownieta olenkin halunnut jo pitkään testata, ehkäpä tästä pitäisi nyt innostua aie viimein toteuttamaan. Oma suosikkini mustapapubrownie (tai no itse käytän kyllä useimmiten kikherneitä koska niitä on aina kaapissa) saattaakin saada näistä otollisen kilpailijan!

    Ihana blogi ja blogin nimi muuten :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kivasta kommentista! Papubrownie/-suklaakakku on puolestaan ollut omalla kokeilulistalla jo tovi! Löytyyköhän sellaisen ohje sinun tontiltasi? Täytyykin käydä kurkistamassa! :)

    -Titta

    VastaaPoista