Read more: http://pr-blogger.com/add-a-floating-navigation-menu-bar-with-social-buttons-in-blogger/#ixzz2njBZQJgs expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

torstai 17. huhtikuuta 2014

Raakasuklaamunia / Easter eggs filled with raw chocolate

Päätin noin 15 vuoden tauon jälkeen koristella munia pääsiäiseksi. Miettiessäni koristetyylejä keksin kuningasidean; tehdä raakasuklaalla täytettyjä pääsiäismunia! Tavoitteena oli siis tehdä terveellinen ja kotitekoinen versio Mignon munista. Hetken pohdittuani munien täyttöstrategiaa aloitin täyttö- ja koristeluoperaation ja melko usean tunnin sotkemisen jälkeen lopputulos oli huikea! Jaan teille ohjeet munien täyttöön ja koristeluun. Vaikka ohjeet näyttävät pitkiltä niin älkää pelästykö, ainakin tämä projekti oli huippuhauska kavereiden kanssa toteutettuna! Jos munien täyttäminen ei huvita, voit siirtyä suoraankoristeluohjeisiin. Niin ja vielä ehtii hankkia ainekset tänään tai lauantaina. Onneksi pääsiäinen kestää maanantaihin asti :)


Tarvikkeet:
Munia + munakenno
Neula
Maalarinteippiä
Voipaperia suppiloa varten tai pieni valmis suppilo
Astia raakasuklaantekoa varten
Vesivärejä
Sivellin
Sieni (käyttämätön meikki-, pesu- tai keittiösieni käy hyvin)
Lehtikultaa (halvempi lehtikultajäljitelmä käy hyvin) + tarkoitukseen sopivaa liimaa
Aikaa!

Ohjeet:
Munien valmistelu
1. Tyhjennä haluamasi määrä kananmunia. Tee neulalla reikä munan molempiin päihin ja puhalla sisällys ulos. Itse tein rei’istä hieman suuremmat, kun muuten puhaltaminen oli melkoista tuskaa.
2. Huuhtele munat vedellä ja puhalla ylimääräinen vesi pois.
3. Kun munat ovat kuivia, peitä alaosan reikä esim. maalarinteipillä (kannattaa laittaa paksumpi kerros, ettei sula suklaamassa karkaa). Aseta munat munakennoon,jossa ne pysyvät täytön ajan pystyssä.
4. Tee voipaperista pieni suppilo tai käytä valmista suppiloa. Jos teet suppilon voipaperista, niin kannattaa tehdä muutama varakappale sotkuvaaran takia :)
5. Suurenna munan yläosan reikää jonkin verran (halkaisija n. 3-5 mm), jotta suppilo mahtuu reiästä sisään.

Munien täyttö
1. Valmista raakasuklaamassa. Käytin Sonjan huippuhyvää reseptiä, mutta voit toki ostaa esim. valmiin raakasuklaapaketin, jossa on kaikki tarvittavat ainekset.
2. Kun suklaamassa on juoksevaa, aseta suppilo munan yläosan reikään ja kaada varovasti suklaamassaa suppiloon. HUOM! täyttyminen on sitä hitaampaa, mitä pienempi suppilo.
3. Täytä niin monta munaa kuin haluat; osan tyhjistä monista voi toki vain koristellakin.
4. Pyyhi munien kuorista mahdollisesti niihin valunut suklaamassa kostealla paperilla.
Aseta munat kennossaan jääkaappiin tai pakkaseen, jotta suklaa jähmettyy (n. 30-60 min. pakkasessa).

Munien koristelu
1. Ota esiin vesivärit, sivellin ja sieni sekä jähmettyneet suklaamunat.
2. Siirrä haluamaasi väriä munan pintaan ensin siveltimellä ja sitten töpöttele väriä pintaan sienellä. Sienellä töpöttäminen on tärkeä vaihe, koska muuten siveltimen vedot jää rumasti näkyviin.
3. Anna pinnan kuivua n. 15 minuuttia ja halutessasi voimakkaamman värin uusi kohta 2.
4. Munat ovat kauniita ihan vain maalattunakin, mutta jos haluat kullatun pinnan, ota esiin kultaustarvikkeet. Lehti- ja askartelukullalle on olemassa omanlaistaan liimaa, mutta itse käytin kynsifolioiden kanssa käytettävää liimaa, joka toimi loistavasti.
5. Sudi liimaa haluamaasi kohtiin. Liiman tulee olla munan pinnalla n. 5-10 minuuttia tai kunnes se muuttuukirkkaaksi.
6. Aseta kultaliuska varovasti liiman päälle ja painele varovasti kuivalla siveltimellä kulta-arkki kiinni liimaan. Siveltimellä on myös helppoa sutia kiinnittymättömät kultakappaleet pois munan pinnalta.
7. Onnittele itseäsi projektista; Sinulla on varmasti naapurustosi upeimmat ja herkullisimmat pääsiäismunat!



Toivottavasti jaatte myös omia koristeluideoitanne, niitä ei ole koskaan liikaa!

///

I havent’ made easter eggs for 15 years and after careful consideration I had a great idea; to make decorated easter eggs filled with raw chocolate! I have never filled eggs with anything so it took a while to figure out aworking filling strategy. Have to say that after hours of working I love the result, both the look and the taste. If You like to have the guide also in English, please let me know :) Hope You will share also Your own easter egg art!

-Susanna

2 kommenttia :

 1. Upeita!!

  Ja täydet pisteet pitkäjänteisyydestä -itsellä ei ehkä maltti riittäisi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi! Kieltämättä tämä oli melko pitkäkestoinen projekti, mutta kerrankos sitä 15 vuodessa tähänkin ryhtyy ;)

   Poista