Read more: http://pr-blogger.com/add-a-floating-navigation-menu-bar-with-social-buttons-in-blogger/#ixzz2njBZQJgs expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

maanantai 31. maaliskuuta 2014

Taivaallinen sitruunatahna / Heavenly lemon curd

Olin asiasta mitään tietämättömänä ajatellut, että sitruunatahnan eli lemon curdin tekeminen olisi jotenkin hankalaa. Sain eilen päähäni kokeilla tuon ihanan kirpsakan seoksen tekemistä, kun satuin löytämään siitä varsin terveellisen version The Nourishing Gourmet -sivustolta. Tämä sitruunatahna vie makunystyrät uusiin sfääreihin - se on yksinkertaisesti taivaallista! Ja älyttömän helppoa valmistaa. Meyer-sitruunoiden sijaan käytin herkun valmistamiseen aivan tavallisia sitruunoita. Suosittelen käyttämään luomuja, sillä ohjeeseen kuuluu sitruunankuorta. Jos käytettävissä ei ole luomusitruunoita, kannattaa sitruunoille suorittaa Virpin torjunta-ainepesu.



Sitruunatahna eli "lemon curd":

3 kananmunaa
2:n sitruunan kuoret raastettuna (noin yksi ruokalusikallinen)
0,5 dl laadukasta hunajaa (huom. alkuperäisen ohjeen suositus hieman enemmän)
2:n sitruunan mehut (noin 1-1,2 dl)
6 rkl kookosöljyä

1. Vatkaa kananmunat, sitruunankuori ja hunaja huolellisesti kattilassa tasaiseksi vaaleankeltaiseksi seokseksi.
2. Lisää joukkoon sitruunamehu ja sekoita. Lisää kookosöljy.
3. Keitä keskilämmöllä kunnes kookosöljy on sulanut. Jatka keittämistä niin kauan kunnes seos sakenee ja alkaa kuplia (muutama minuutti). 
4. Nosta seos levyltä ja valuta siivilän läpi kulhoon.
5. Anna seoksen hieman jäähtyä ja siirrä jääkaappiin sakenemaan.

Sitruunatahna sopii monen herkun kaveriksi. Lisää vaikkapa luonnonjogurttiin tai rahkaan. Itse sujautin sitä aamulla kookospuuroon. Astetta parempi maanantaiaamu siis täällä Turussa! Mmm, seuraavalla kerralla voisin maustaa sitruunatahnan inkiväärillä...

///

I finally tried to make lemon curd and it turned out perfectly! Thanks to this heavenly honey sweetened recipe by The Nourishing Gourmet. I used ordinary lemons and they worked well. I highly recommend using organic lemons to avoid unnecessary chemicals.  If you don't have organic lemons you can soak the lemons in a mixture of a) 3 dl water + 2 tbs baking soda + 1 tbs lemon juice OR b) 3 dl water + 2 tbs vinegar + 1 tbs lemon juice OR c) 3 dl water + 2 tbs vinegar + 1 tbs baking soda to get rid of the unhealthy pesticides (source: Kiitos hyvää). 

Enjoy! Next time I'll try to mix in some ginger for an extra kick!

-Titta
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11720477/?claim=fz4zzfhj29h">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/11720477/?claim=pb3u4r5vath">Seuraa blogiani Bloglovinin avulla</a>

4 kommenttia :

  1. Ompa hyvän kuuloinen ohje! En tiennyt, että lemon curdista voi saada näinkin terveellisen version aikaan. Pitääkin kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Sanopa muuta! Tällä saa mielestäni aikaiseksi vieläpä erinomaista lemon curdia, toivottavasti maistuu sinullekin :)

    VastaaPoista
  3. Tää oli aivan ihanaa jugurtin päällä, kiitos! Aion tehdä tätä äitienpäivälahjaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, että herkku onnistui! Olen tehnyt tahnaa jo ystävälle tuparilahjaksi ja seuraavaksi ajattelin kokeilla, miten se toimii macaronien välissä :)

      Titta

      Poista